martes, 1 de junio de 2010

Vídeos Segona República Espanyola.

Proclamació Segona República

La proclamació de la Segona República va ser acollida per la gent amb una gran eufòria i alegria, es van fer multitudinàries manifestacions celebrant el triomf de la República. Unes setmanes avanç de la república Alfons XIII no tenia el suport de ningú, la classe obrera el considerava el símbol de la opressió, la classe mitja no li perdonava els anys de suport a la dictadura de Primo de Rivera i la classe mes proper a ell la monarquia ja no representava una garantia de continuïtat.

Vídeo inèdit de la Segona República Espanyola.

Se designa el càrrec de “Directora General de Prisiones”, va fer reformes dràstiques com eliminar els grillets i les cadenes de les presons, millorar els menjars, va permetre la llibertat de culte i va establir el permís per raons familiars.

Clara Campoamor versus Victoria Kent.

El 14 d’abril de 1931 tres dones accediren a les seves actes de diputades entre elles Victoria Kent i Clara Campoamor, Clara defenia que les dones tenien que tenir el dret a votar mentre que Victoria opinava que les dones estaven massa influïdes per la església i per els homes com per a poder expressar el que elles realment desitjaven. El 1 de octubre de 1931 finalment es reconeix el sufragi universal per la constitució de la II República.

Explicació de la Segona República (primera part)

Aquest vídeo eix un home major explicant com va viure ell la Segona República, també se explica la recuperació de la democràcia a Espanya, va haver un problema ja que la democràcia va canviar perquè Franco va nomenar successor a Juan Carlos i la transició va ser mitjançant una restauració monàrquica. També ens diu que la república va canviar moltes cosses i que desprès varen tindre que recuperar-les.

Explicació de la Segona República (segona part)

En aquest vídeo es conta com era l’ensenyança en aquella època que es pensaven que educant a la gent en un període curt es canviava a la societat.

La Revolució d’Astúries i la vaga general

En aquest vídeo és parla de que la UGT realitza una vaga que du a les conseqüències les separacions del govern de Català i Madrid , i s’estableix a Catalunya un govern provisional de la República. Astúries segueix la vaga de la UGT i el govern envia unitats militars. El 18 el secretari general del sindicat miner asturià Bernardino Tomàs pacta con el General Lopez Ochoa el parament de les hostilitats.

Dones a la Segona República

En aquest vídeo es parla de l'evolució de la dona desprès de la Segona República Espanyola, com també de tot el que la dona va aconseguir al seu favor, com per exemple el vot.

Resum de la Segona República.

En aquest vídeo t'explica amb brevetat el que va ser la Segona República, les causes i les conseqüències. Et fa una xicoteta síntesi per comprendre-ho millor en que es va basar.

Desenvolupament de la Guerra Civil a Espanya.

En aquest vídeo et va un recorregut per tot el que va ser la Guerra Civil, explicant també el que va passar en cada lloc un darrere de l'altre per ordre cronològic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario